Kultúra

Vasalót foglalt le a NAV a Szigeten

Márkás holmit varázsoltak bóvliból. Ez nem tetszett a szervezet embereinek.

A pénzügyőrök ismét védjegyoltalom alatt álló ruhákat, matricákat és a készítéshez használt nagy teljesítményű vasalót foglaltak le a Sziget Fesztiválon – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénteken. Az árura egy sátorban bukkantak rá, ahol az eladó komplett „gyártóegységet” alakított ki. A vásároló választhatott magának már kész, felirattal ellátott pólót, de arra is volt lehetőség, hogy a márkajelzés nélküli darabokra a helyszínen vasalják rá a kiválasztott védjegyoltalom alatt álló matricákat.

Az ellenőrzéskor a pénzügyőrök 23 pólót és 162 különféle mintájú vasalható matricát és az ehhez szükséges nagy teljesítményű vasalót lefoglalták. Ezek értéke 520 ezer forint. Az ügyben szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetése miatt tettek feljelentést.

Ahogy arról beszámoltunk, a NAV embereinek már a fesztivál mínusz 1. napján hasonló termékek szúrtak szemet, akkor 174 ezer forint értékben foglaltak le különféle holmikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik