Kultúra

Pánik a Szigeten

Tegnap este volt kezelhetetlen tömeg az A38 sátornál. A hivatalos tájékoztatás szerint 20-an sérültek meg, de senki sem súlyosan.

A 444. hu-nak számolt be egy fiú arról, mi történt csütörtök este a fesztivál egyik legnépszerűbb színpadánál. A Stromae nevű belga énekest szerette volna megnézni, majdnem egy órával korábban odament az A38 sátorhoz, már akkor tömegnyomor volt.  Azt írja, a lökdösődésben sokan a földre kerültek. A felállított kordonokon olyan sokan másztak át, hogy a biztonsági őrök tehetetlenek voltak, sőt akitől segítséget kért, az elküldte melegebb éghajlatra.

A teltházas nap esti eseményeiről beszámoló fiú azt állítja: több vérző fejű, síró embert látott. Végül hangosbemondón közölték, hogy tele van az A38 sátor, nyugodjon le mindenki – olvasható a  lapban megjelent beszámolóban.

A Blikknek nyilatkozó szemtanúk a 3 halálos áldozatot követelő, West Balkán tragédiát emlegették, de a Sziget sajtófőnöke szerint szó sem volt ilyen drámai helyzetről.

Vető Viktória péntek este hivatalosan is megerősítette, hogy nagyon nagy tumultus volt az A38 előtt csütörtök este. Tájékoztatása szerint 20-an sérültek meg könnyebben. 

A sajtófőnök elmondta: amikor Stromae-t meghívták, még nem volt olyan népszerű, így került az A38 sátrába. Időközben ívelt fel a csillaga és nőtt a rajongótábora. “Ekkor tettünk ajánlatot, hogy felléphet a Nagyszínpad egy korábbi sávjában, de Stromae ragaszkodott a sötéthez, így marad ebben a sátorban” – mondta.

Az A38 színpad sátornak – amelyben majdnem 10 ezren szórakozhatnak -, limitált a befogadó kapacitása, így, amikor megtelt a hely, nem engedtek be több érdeklődőt. A sátor előtt hatalmas tömeg alakult ki, több embert nekinyomtak a kordonoknak, mások pedig elájultak. A könnyebb sérülések között volt még ficam, zúzódás és hámsérülés is – fűzte hozzá. A fesztivál egészségügyi szolgálata mindenkit ellátott, senki nem szorult hosszabb kezelésre – mondta Vető Viktória.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik