Kultúra

Visszatér a Kistehén

 A sárga rajzfilmfigura ezúttal nem idegesítő hangjával támad, hanem mesekönyvben.

Ez nem fa teteje, de zöld ez is, ha leülök zöld lesz a seggem is – többek közt ezt a bölcsességet tanulhattuk meg a Kistehéntől a tizedik Sziget-fesztivál reklámkampányából. Mindennek immár 12 éve, az egy dalban és rajzfilmben megszületett figuráról anno mindenki kívülről fújta, hogy Ő a Kistehén, ül a fa tetején, lógatja a lábát és jól érzi magát.

Akkoriban elárasztott minket a sárga tehén, szinte minden lehetséges termékcsaládon megtalálható volt a képe, még különféle finomságokat is reklámoztak vele. Sőt, sikeres zenekar neve is lett, akik több slágerrel írták felül a fülünkbe beleégett dalocskáját.

Az azonban nem derült ki sem akkor, sem most, hogy ki is valójában a Kistehén: miket szeret, mit gondol a világról, kik a barátai, hol lakik, mitől szomorodik el és mitől lesz vidám. Az alkotók Igor Lazin, és Kollár-Klemencz László idén úgy döntöttek, hogy előhívják rejtekéből a Kistehenet, és egy mesekönyvsorozat keretében elénk tárják világát. Bemutatják barátait, Tetemacit, a Nyulat és a Vadászt is.

A Senkiföldjén élő társaság történetei egyszerű, emberi helyzeteket bontanak ki. Ezeken keresztül próbálják meg eljuttatni a Kistehén három üzenetét a hétköznapokban megtalált boldogságról, illetve a generációk összehozásáról, valamint arról, hogy a Kistehénnel mindenki önmaga lehet.

További információk a www.kistehen.hu oldalon,  valamint a Facebookon a felhős oldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik