Kultúra

Összecsaptak a hullámok Céline Dion feje felett

Meghatározatlan időre lemondta minden koncertjét: segítenie kell rákban szenvedő férjének, nevelnie három gyermekét, és még maga sem gyógyult ki egy hangszálgyulladásból.

A 46 éves kanadai énekesnő Facebook-oldalán közleményben jelentette be szerdán, hogy “újabb értesítésig” nem ad egyetlen koncertet sem, hogy “száz százalékban” rákban szenvedő férje mellett állhasson, három gyermeke nevelésének szentelhesse magát, és még maga sem gyógyult ki egy hangszálgyulladásból, amely miatt a közelmúltban kénytelen volt lemondani több fellépését Las Vegasban.

Nem először rákos a férje

A világsztár 72 éves férjét, René Angélilt tavaly decemberben műtötték torokrákkal, és Dion – mint közölte – “minden energiájával a gyógyulását akarja segíteni”. A férfinál már 1999-ben is diagnosztizáltak torokrákot, amelyből ezután kigyógyult.

A közlemény szerint a házaspár nagyon nehéz és kimerítő időszakot él át, naponta szembesülve a betegség okozta nehézségekkel, a gyermeknevelés feladataival és a szerződéses kötelezettségek ellátásával.

Ráadásul az énekesnő “még maga sem aratott teljes győzelmet a küzdelemben egy vírus ellen, amely a hangszálakkal szomszédos izmok gyulladását okozta”, és amely miatt július 29. óta nem tud fellépni Las Vegasban.

Évente 70 koncertet ad Las Vegasban

A szakmai tevékenység teljes felfüggesztése azt jelenti, hogy elmarad Céline Dion őszre tervezett ázsiai turnéja és egyelőre nem lép fel a Las Vegas-i Caesars Palace-ban sem, ahol pedig egy 2019-ig érvényes szerződés szerint évente 70 koncertet kellene adnia.

Céline Dion 12 éves volt, amikor megismerkedett az akkor 38 éves René Angélillel, aki előbb az impresszáriója, majd – 1994-ben – a férje lett, és három gyermekük született.

Pályafutásának kezdete óta az énekesnő 200-230 millió lemezt adott el, turnéi során a világ 93 városában több mint hárommillió ember előtt lépett fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik