Kultúra

Két magyar filmet vetítenek Uruguayban

Hartung Attila Fasírt című és Illés Attila Robinson című alkotása is meghívást kapott az uruguay-i filmközpont (Cinemateca Uruguaya) által rendezett nemzetközi fesztiválra, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg a dél-amerikai országban.

Hartung Attila idén végzett filmrendező szakon a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) Janisch Attila és Szász János osztályában. Fasírt című rövidfilmjét saját ötletből készítette, operatőre Balázs István Balázs, szereplői Margittai Ági és Haumann Péter. Az alkotás az SZFE és a Filmfabriq koprodukciójában készült el – közölte csütörtökön az egyetem kommunikációs osztálya az MTI-vel.

Illés Attila szintén az SZFE diákjaként végzett M. Tóth Géza osztályában látványtervező művészként. Robinson című filmjét Simon Tamás fényképezte, főszereplője Czene Csaba, akit legutóbb az Isteni műszakban láthatott a közönség.

Az uruguay-i filmközpont fesztiválját 1982 óta rendezik meg, szekciói között játék- és rövidfilmek, dokumentum-, animációs és kísérleti filmek, információs vetítések és uruguay-i alkotások szerepelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik