Kultúra

Őrült bemelegítés a Szigetre

Az extrém videoklipjeiről és eszement fellépéseiről is híres dél-afrikai Die Antwoord - sok év után - újra Magyarországon lép fel.

Bemelegítő bulira hívja a Sziget Fesztiválköztársaság a polgárait augusztus 5-én a Budapest Parkba, a Die Antwoord fellépésére – közölték a szervezők.

A hat évvel ezelőtt Fokvárosban alakult rap-rave banda ihletforrása a zef, egy dél-afrikai stílusirányzat, a szó nemcsak a zenére korlátozódik, hanem egy komplex életérzést takar. A zenére jellemző az afrikai törzsi zenei elemek és modern hangzás kombinálása. Kiadójuk afféle csodabogárként kezelte őket, így 2012-ben a Ten$ion című nagylemezükkel szakítottak vele.

Legújabb nagylemezük is saját kiadásban jelent meg, erről elsőként az Emir Kusturica által ihletett Pitbull Terrier című dalhoz készült videoklip még májusban. Ebben a csapat továbbra is a tőlük elvárt és megszokott már-már bizarr képsorokat vonultatta fel.

Az élő koncertek során sem feltétlenül a konformizmus uralkodik a színpadon. Feltűnő, olykor meghökkentő fellépőruhák, szokatlan show-elemek és egyedülálló koreográfia tarkítják a produkciót. A magyar közönség 2010-ben már átélhette a rap-rave őrületet, mikor is a csapat a Szigeten csapott óriási bulit, most a Parkban lehet ismételni, a Sziget jóvoltából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik