Kultúra

Mi lesz ma a moziban? És holnap?

Mutatjuk a Mozaik e heti filmkínálatát.

Akció, humor és mesés történetek a Mozaik Mozi filmvásznán. Íme az e heti kínálat.

A majmok bolygója – Forradalom

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A majmok az urak. Ők az erősebbek, okosabbak, jobban alkalmazkodók. Tíz évvel az első, szuperintelligens emberszabásúak megjelenése után, övék a világ, és Caesar a vezetőjük. Az emberiség mégsem pusztult ki teljesen. Kisebb túlélő csoportjaik bizonytalan, átmeneti békét kötöttek az uralkodó fajjal. Ám a természetes kiválasztódás nem bírja a kompromisszumokat. A béke átmeneti. Előbb-utóbb ki fog törni a csata, amely vagy az embereket vagy a majmokat örökre elsöpri a föld színéről.(PORT.hu)

Vetítik:
július 27-30.: 18:15-kor

Herkules

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Dwayne Johnson főszereplésével forgatott akció-kalandfilm a mitikus hős történetét dolgozza fel, részben Steven Moore képregényéből építkezve. Herkules egy zsoldoshadsereg élén elindul, hogy véget vessen a Trákiában dúló véres polgárháborúnak. Félistenként földöntúli ereje segíti a harcban, azonban nem vetkőzheti le emberségét, amely egész életében kísérti. A legendás hérosznak útja során mitikus lényekkel is meg kell küzdenie. (PORT.hu)

Vetítik:
július 28-30.: 16:00-kor és 20:30-kor
július 31.-augusztus 3.: 18:15-kor

Jégvarázs

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt, és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal, és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. (PORT.hu)

Vetítik:
augusztus 2-3.: 10:00-kor

Repcsik: A mentőalakulat

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát a Disney legújabb, nagy fordulatszámon pörgő animációs kalandfilmjében. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül a versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért, légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a “szárnyai alá”, hogy légitűzoltót faragjon belőle. Ebben segítségére vannak a csapattársak: Rigó, a romantikus lelkű oltógép, a komor és bölcs Szélvihar, valamint a mindig serény, bulldózerekből és markológépekből álló Lánglovagok oltóbrigád. Rozsdásnak azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására pedig nagy szüksége lesz, amikor a Dugattyúcsúcs Nemzeti Park lángba borul, ráadásul pont akkor, amikor egy fontos vendégekkel zsúfolt estély veszi kezdetét a közeli szállodában. (PORT.hu)

Vetítik:
július 28.-augusztus 3.: 14:00-kor

Szexvideó

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Mi tesz jót egy házasságnak? A sokféle lehetséges válasz közül e film hősei arra szavaznak, hogy a legjobb egy éjszakára megszabadulni a gyerekektől, és csinálni egy házi videófilmet. Mármint: szexfilmet. Csak saját használatra, csak az unalmas hétköznapok leküzdése céljából. Ám a kalandos kedvű pár (Cameron Diaz, Jason Segel) másnap reggel arra ébred, hogy titkos videokazettájuk eltűnt. Rettentően megrémülnek: attól félnek, hogy a felvétel rossz kezekbe került és onnan egyenesen a netre juthat, akkor pedig nekik végük. Őrült, kétségbeesett, a lehetetlentől sem visszariadó hajsza veszi kezdetét, mely a legváratlanabb helyszínekre (többek között egy pornószakember (Jack Black) nagyvállalatának központjába) is elvezeti őket. A szexvideóknak mindig ugyanaz a vége. A vígjátékok azonban szolgálhatnak néhány nagy meglepetéssel. (PORT.hu)

Vetítik
július 31.-augusztus 3.: 16:00-kor és 20:30-kor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik