Kultúra

Ötcsillagos helyszínen fesztiváloznak Debrecenben

A Hurkatöltő és a Konyha zenekar koncertjével szerda délután elkezdődött a debreceni Campus Fesztivál - közölte.

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának köszönhetően idén megújult környezetben, még magasabb színvonalon, “ötcsillagos fesztiválhelyszínen” várja látogatóit a rendezvény, amely tavaly több mint hatvanezer fesztiválozót vonzott – Bakó Csaba, a fesztivál sajtófőnöke az MTI-nek elmondta:

Szerdán, a nulladik napon, Odett, az Anna & The Barbies, a 30Y és a Péterfy Bori & Love Band adja az esti műsor gerincét. Csütörtöktől teljes fokozatra kapcsol a Campus: nyolc színpadon és számos kisebb helyszínen több mint négyszáz program várja a látogatókat Kelet-Magyarország legnagyobb nyári eseményén.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kifejtette: a tavalyihoz képest nagyobb fesztiválterületen korszerű és igényes infrastruktúrával növelik a látogatók kényelemérzetét. Ha esik az eső, akkor sem változik sártengerré a fesztivál, kulturált körülmények között lehet a programokat élvezni.

A nagyszínpad melletti látványos ködszínház, a térkövezett területek, a fedett sátrak és a stadion korszerű infrastruktúrája egyaránt hozzájárul ahhoz, hogy azt mondhassuk: a Campus Magyarország legkomfortosabb fesztiválja. Ezért is van évről évre több vendégünk nemcsak a régióból, de az ország távolabbi pontjairól is – jegyezte meg a fesztiváligazgató.

A nemzetközi sztárok – DJ Antoine, Wankelmut, The Asteroids Galaxy Tour, Skism, Koven – és a magyar zenei élet legjelentősebb zenekarai – így a 25. születésapját ünneplő Tankcsapda, a Punnany Massif, a Quimby, Rúzsa Magdi, a Brains – éppúgy ott lesznek a négynapos fesztiválon, mint a feltörekvő fiatal csapatok és a debreceni közönség helyi kedvencei – sorolta.

A zenei színpadok kínálata mellett irodalmi, színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések és a Dumaszínház humoristáinak fellépései egyaránt színesítik a Campus Fesztivált – mondta Miklósvölgyi Péter.

Kósa Lajos polgármester szerda este adja át a nagyszínpad melletti ködszínházat. A Magyarországon egyedülálló fejlesztésként megvalósult multimédiás szökőkút – ködszínház – része a debreceni Nagyerdő parkerdejét megújító, összesen 2,6 milliárd forint értékű projektnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik