Kultúra

Ezért hagyja ott Eperjes Vidnyánszkyt

Közös megegyezéssel távozik a Nemzeti Színház vezérigazgató-helyettese, aki lelkiismereti okokkal magyarázta döntését. 

Eperjes Károly augusztus 31-ei hatállyal távozik pozíciójából – közölte röviden a teátrum az MTI-vel. “A Nemzeti Színház köszönetet mond neki az elmúlt évadban végzett színészi munkájáért és sok sikert kíván a Kaposvári Egyetemen kezdődő osztályvezető tanári, a Veszprémi Petőfi Színház művészeti tanácsadói és minden más rendezői és előadóművészi tevékenységéhez” – írták. Eperjes Károly egy éve volt a teátrum vezérigazgató-helyettese, a Nemzeti Színházat átvevő Vidnyánszky Attila kérte fel a posztra.

Eperjes lelkiismereti okokból hagyja ott a Nemzeti Színházat. Vezetőként nem tudja tovább vállalni a felelősséget a színház minden produkciójáért – írta a Magyar Teátrum Online. Eperjes Károly több előadással nem értett egyet. A szakportál idézte a színész-rendezőt, aki utalt arra, hogy lelkiismeretének bizonyos produkciók nem feleltek meg, nem akar visszakerülni a kórházba, fontosabb neki a nyugalma. A pályázatukban leírt értékek számára nem mindig és nem mindig jól jelentek meg. Vezetőként nem tudja tovább vállalni a felelősséget a színház minden produkciójáért.

„Ez nem összeveszés közöttünk, hiszen azon színészek közé tartozom, akik már beregszászi színházi korszakában is játszottunk nála, egyik legfontosabb produkciómnak, az Álszentek összeesküvésének is ő volt a rendezője” – mondta Vidnyánszkyról Eperjes, aki a Nemzeti Színház két új előadásában, A helység kalapácsában és a Körhintában mindenesetre szerepet vállal a jövő évadban.

Jönnek is 

A következő évadban két színész szerződik a Nemzetihez, Bakos-Kis Gábor és Olt Tamás- tudatta honlapján a szníház. Mindketten több előadásban szerepeltek már eddig is. Vendégművészként – többek között –  Trokán Nóra, Trokán Anna, Mátray László, Pál András és Huszárik Kata fog játszani, és a színház a jövőben is folytatja együttműködését a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének, valamint a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik