Kultúra

Filmre viszik a Macskákat

Webber szeretné, ha nagysikerű musicaljét moziban is lehetne látni.

Andrew Lloyd Webber két musicaljét ismét műsorra tűzik a londoni West Enden. A Macskák december 6-tól lesz színpadon 12 héten át a London Palladiumban, az Evita szeptembertől 55 előadás erejéig lesz látható a Dominionban.

Úgy gondolom, nagy lehetőség számunkra, hogy másodszor is műsorra tűzik a darabokat – mondta Webber, amikor az egyik londoni színházban ismertette az új bemutatókkal kapcsolatos elképzeléseket.

Közölte, fontolóra veszi azt is, hogy más sikermusicaljeit, mint Starlight Expresst vagy Az operaház fantomját is újfent színpadra állítsák. 

 “Nagyon lehetséges, hogy átgondolom egy-két másik darabom műsorra tűzését is… És természetesen a másik dolog, ami ezekkel a darabokkal megtörténhet, az az, hogy filmre visszük azokat. Figyelemre méltó tárgyalások folynak arról, hogy legalább a Macskákból csináljunk filmet, ami lehetőséget ad arra, hogy átgondoljam a darabot és azt, hogyan lehet megvalósítani a filmváltozatot” – tette hozzá.

A Macskákat, amelyet T.S. Eliot műve nyomán írt Webber, rekord ideig, 21 évig játszották, csaknem kilencezer előadása volt, kitüntették Laurence Olivier-díjjal, Tony-díjjal és Grammy-díjakkal is. Csaknem harminc országban mutatták be, tíz nyelvre fordították le, és világszerte több mint 50 millióan látták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik