Kultúra

Rocky a Broadwayre tart

Sylvester Stallone Rocky (Sylvester Stallone, Rocky)
Sylvester Stallone Rocky (Sylvester Stallone, Rocky)

A nagy sikerű német bemutató után a Broadwayn is műsorra tűzik Sylvester Stallone Rocky című filmjének musical-változatát.

Az 1976-os Oscar-díjas játékfilmből készült musicalhez Stephen Flaherty és Lynn Ahrens írt zenét, a szövegkönyvet pedig Thomas Meehan, a Producerek és a Hajlakk című zenés színművek szerzője írta. A zenés színmű pontosan követi a film forgatókönyvét, amelyet Stallone jegyzett.

A tavaly őszi hamburgi előadás számára angolból fordították le a musicalt németre. A produceri feladatokon Stallone osztozott a Stage Entertainment USA vállalattal.

A Stage Entertainment ügyvezető igazgatója, Bill Taylor szerint a Rocky: A musical című darab a Broadwayn is “működni” fog, nemcsak a film vagy a bokszoló főhős miatt, hanem azért is, mert alapvetően két magányos embert ábrázol a darab, akik megmentik egymást. “Felemelő történet”- fűzte hozzá Taylor.

A New York-i szereposztás még nem készült el. Az Alex Timbers rendezésében színpadra kerülő Broadway-premiert jövő februárra tűzték ki a Winter Garden színházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik