Kultúra

Újít Magyarország legrégebbi fesztiválja

Az EFOTT nemcsak zenei, de turisztikai programokkal is várja az érdeklődőket. A fesztiválozók a mellett, hogy diákbarát árakon mártózhatnak meg a miskolctapolcai Barlangfürdőben és a Kemény Dénes Sportuszodában, pár száz forintért bortúrán, lillafüredi kiránduláson vagy akár tanbánya-látogatáson is részt vehetnek.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a nevében foglaltakhoz híven a turisztikai kincsek kiaknázására is minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet.

„Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója – amiből a „turisztikai” szó sajnos kissé kikopott az utóbbi években. Nos, a Tour EFOTT turisztikai programsorozat arra hivatott, hogy – a fesztivál vándorjellegére építve – megismertessük az adott régió, tehát 2014-ben az Észak-magyarországi régió kulturális örökségeit, népművészeti és gasztronómiai sajátosságait. Tesszük ezt külső, idegenforgalmi programok biztosításával, amit a fesztivál területén belüli programokkal erősítünk” – mondta Maszlavér Gábor, fesztiváligazgató.

Az effottozók extra kedvezményekkel hűsölhetnek a fesztivál területével szomszédos miskolctapolcai Barlangfürdőben vagy a Kemény Dénes Uszodában. A mozgalmasabb kikapcsolódás hívei a 800 méteres bobpályán vagy a kalandpark magaslatain fokozhatják adrenalinszintjüket. A tanbánya-látogatás hűsítő izgalmakat tartogat, akárcsak a diósgyőri várban tett séta vagy a lillafüredi kisvasutas kirándulás.

Az extrémsportok szerelmeseinek a miskolci vasgyár kihagyhatatlan lehetőségeket rejteget, hiszen az ipari örökség mellett a város undergroundarcainak fellegvára. Aki inkább a fesztivál területén keres kikapcsolódást, az a hagyományőrző gasztrofaluba látogatva megízlelheti a környék legjobb bor- és sajtkülönlegességeit, de saját kézműves emlékekkel is megpecsételheti idei EFOTT-éményeit. A bátrabbak pedig szekérre pattanva, zenészekkel karöltve az avasi borpincék kínálatába is belekóstolhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik