Kultúra

Ellepik a világsztárok Sopront

Délután megnyitották a 22. VOLT Fesztivál kapuit, több ezren érkeztek már most Sopronba. A nyitás előtti sajtóbejáráson mindent rendben találtak.

Lobenwein Norbert főszervező a távirati irodának elmondta: az idén öt nap alatt harminc világsztár és százötven hazai előadó lép színpadra. A legfontosabb újdonság, hogy a fesztivál egy nappal hosszabb a brit Arctic Monkeys zenekar vasárnapi fellépése miatt.

Látogatottsági rekordot várnak most is: több mint 110 ezer fesztiválozóra számítanak. A főszervező hozzátette: a Lővér kempingben mintegy 30 ezren szórakozhatnak egyszerre, a nagyszínpad előtti “küzdőtér” 25 ezer ember befogadására alkalmas. Eddig 15 ezer bérlet fogyott el, a helyszínen még lehet jegyet vásárolni. Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy utcai árustól senki ne vásároljon jegyet, mert az így vett belépők a legtöbb esetben hamisak.

Ma este, a nulladik napon a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntősei lépnek fel, mások mellett az Ivan and the Parazol, Szabó Balázs Bandája és a Mary PopKids.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik