Kultúra

Fantáziavilágok a Mozaikban

Itt a vásárhelyi mozi e heti filmkínálata.

Fantáziavilágok hete a Mozaik Moziban. Íme, az  e heti filmkínálat.

A holnap határa

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt – pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot. (PORT.hu)

Vetítik:

június 2-4.: 16:00-kor és 20:30-kor
június 5-8.: 20:30-kor

Demónia

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is. (PORT.hu)

Vetítik:

június 5-8.: 16:30-kor és 18:30-kor

Violetta – A koncert

Forrás: Youtube.com/Mozi Mánia

A Disney Csatornán már a harmadik évadát kezdi a rendkívüli népszerűségnek örvendő, Violetta című énekes-zenés tévésorozat, amely az adó első európai és latin-amerikai koprodukcióban gyártott alkotása. Mivel a sorozatban elhangzó dalok több országban is népszerűbbek olyan előadók slágereinél, mint Katy Perry vagy Lady Gaga, elkészült egy exkluzív 90 perces koncertfilm is, amely a zenét és a táncot helyezi a középpontba. A főbb szerepekben Martina Stoessel és Diego Dominguez, a Violetta főszereplői láthatóak, azonban ez a film nem csak a sorozat rajongói számára lehet érdekes, ugyanis valójában egy élő koncert felvételéről van szó, amelyet a milánói Mediolanum Forumban rögzítettek. Az esemény során a sorozat tizenkét szereplője énekel különböző dalokat az első és második évadból. A rajongók a zenei élmény mellett a színfalak mögé is bepillantást kaphatnak: láthatják a show előtti izgalmas perceket, a fellépésre készülődő sztárokat és megtudhatnak pár titkot arról is, hogy a sorozat szereplői mivel töltik a szabadidejüket. Garantált szórakozás az egész családnak. (PORT.hu)

Vetítik:

június 7-8.: 14:30-kor

X-Men – Az eljövendő múlt napjai

Forrás: Youtube.com/X-Men Movies

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó történetben Xaiver professzor tanítványainak nemcsak az emberekkel és az emberekben örök ellenséget látó mutánsokkal kell megküzdeniük – immár robotokat is bevetnek ellenük. A sok mutánsnak és a sok harcnak egyetlen célja van: meg kell akadályozni egy a jövőben készülő katasztrófát. De erre csak egyféleképpen van lehetőség: meg kell változtatni a múltat. (PORT.hu)

Vetítik:

június 2-4.: 18:15-kor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik