Kultúra

A köztévé feltalálta a “bilderbergezést”

Azt javasoljuk, mostantól legyen "bilderbergezés" a neve annak a munkának, amikor olyan, mintha tudósítás készülne.

A köztévé fontosnak tartotta külön tudósítót küldeni a dán fővárosba, ahol a Bilderberg-csoport ülésezett. A konferencia elkezdődött és a fiatal híradós akcióba is lendült. Több napon át közvetítette a semmit, illetve azt, milyen erőkkel védik a maroknyi tüntetőtől a helyszínt.

Napokon át szinte ugyanúgy, ugyanazokkal a felkonferálásokkal, vágóképekkel illusztrált anyagok jöttek a nagyon titkos tanácskozásról, amelynek persze még a közelébe se jutott a tudósító. Ez nem is csoda, hiszen többször is elmondta, hogy a bankárok, brókerek, cégvezetők, politikusok a külvilágtól hermetikusan elzárva tanácskoztak egy luxusszállodában. Oda meg egyedüli magyarként Bajnai Gordon jutott be.

A köztévé döntéshozói persze tudták ezt, már akkor is, amikor a fiatal tudósítót Koppenhágába küldték, hiszen az többször is kiderült a Híradó anyagaiból, hogy a Bilderberg-találkozók régóta ilyenek. Már az ’50-es évek közepétől. Mindig a világ aktuális kérdéseiről egyeztetnek, de az titok, mi hangzik el.

A “bilderbergezés” azért furcsa, mert Kósa Lajos megmondta, hogy a csoport egy gittegylet. Ha egy szervezet a világ legbefolyásosabb, legfontosabb pozícióit betöltő, legnagyobb hatalmú emberei közé Magyarországról Bajnai Gordont hívja meg, az ugyanis nem lehet más, mint sóhivatal vagy gittegylet – fogalmazott a Fidesz ügyvezető alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik