Kultúra

Törőcsik Mari: Nem vagyok túl jól

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-dí­jas érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok társulatának tagja elvállalta az Ördögkatlan Fesztivál fővédnökségét, bár azt mondja, be kell osztani az energiáit.

Törőcsik Mari nem bonyolódott hosszú beszélgetésekbe az Ördögkatlan Fesztivál sajtótájékoztatóján. A  Bors információja szerint az idős művésznő nem pazarolja az energiáit, hiszen nem olyan erős már mint régen.

“Kérem, én nem vagyok túl jól, de ha egy olyan ügyért kell kiállnom, amiben hiszek – és a minőségi kultúra hírének terjesztése ez –, akkor eljövök ide és eljátszom, hogy jól vagyok, kicsit bohócot is csinálok magamból.
Az Ördögkatlan Fesztivál pedig ilyen kezdeményezés. Én ugyan nem megyek le, mert nyáron nem járok sehova, a velemi házamban pihenek. Mégis elvállaltam a fővédnökséget. Kérdezhetik, hogy miért? Ez egy jó ügy, csak nekem ne kelljen csinálnom semmit! – tette hozzá nevetve a színésznő, aki tréfálkozva azt is közölte, nem kér mikrofont, ő úgyis mindig hangosan beszél.


Fotó: Prizma TV

A művésznő különösen fontosnak tartotta elmondani az alábbiakat a gyors interjú folyamán a lap munkatársának:

“Jövőre leszek nyolcvanéves. Talán soha többé nem leszek ennyi újságíróval szemben, mint most. Arra kérem, azt írja le, hogy én nem akarok diktálni a magyar királyi tévének, de legyen kötelező színházról és színészekről beszélni! Például Fekete Ernőről. Mert ez nagyon fontos.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik