Kultúra

Huszonöt éve a torony alatt

Korsós Ágnes az Emlékpont ismert vásárhelyieket bemutató közéleti sorozatában.

Folytatódik a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum közéleti beszélgetéssorozata. A Közéleti Pont évente egy-két alkalommal megtartott összejövetelein ismert vásárhelyi emberek mutatják be néhány kevésbé ismert oldalukat. A rendezvény vendége ezúttal Korsós Ágnes címzetes főjegyző lesz. Az önkormányzati vezetővel csütörtökön délután öt órától Árva László beszélget a közgyűjtemény előadótermében.

Korsós Ágnes Hódmezővásárhelyen született a család hetedik közös gyermekeként. Édesapja néhai Korsós Lajos a MÁV-nál dolgozott főellenőrként, mellette az eszperantó nyelv terjesztésével is foglalkozott, valamint vőfélyként igen sok vásárhelyi család esküvőjén vett részt. Korsós Ágnes több mint négy évtizeddel ezelőtt a HÓDIKÖT-ben kezdett adminisztrátorként dolgozni; közszolgálatban eltöltött pályafutása 1977-ben a Csongrád Megyei Földhivatalnál kezdődött – mutatta be a főjegyző életútjának első állomásait Elek András, az Emlékpont sajtóreferense.

A rendszerváltás évében került a Városházára. Előbb gyámügyi előadóként, majd az önkormányzati rendszer kiépítése után nemsokkal a jegyzői irodába került, ahol jelenleg is tevékenykedik.

Az iroda vezetőjeként a közigazgatás nem könnyű posztján áll helyt: az állampolgárok irányába a hatósági munkában, a polgármester és képviselő-testület felé a törvényesség őreként teljesít szolgálatot – fogalmazott a szóvivő.

Korsós Ágnes munkájának elismeréseképpen 2010-ben címzetes főjegyzőicímet kapott a miniszterelnöktől. A köztársasági elnök tavaly a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatával tüntette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik