Kultúra

Ennyit ér ma egy Beatles-gitár

Megint kalapács alá kerül néhány, a gombafejűekhez köthető ereklye.

George Harrison Rickenbacker márkájú gitárja és más Beatles-ereklyék is kalapács alá kerülnek a Julien’s Auctions május 17-i árverésén – írja az MTI.

A manhattani Hard Rock Caféban tartandó aukció legnagyobb szenzációja az a Rickenbacker-gitár, amelyet George Harrison 1963-ban vásárolt az Illinois állambeli Mount Vernon egyik hangszerboltjában; a Beatles-sztár azért érkezett a kisvárosba, hogy meglátogassa lánytestvérét.

A hangszer, amelyet Harrison később vörösről feketére festetett át, hogy jobban menjen a színe John Lennon Rickenbackeréhez, a várakozások szerint akár a 600 ezer dolláros (132 millió forint) leütési árat is elérheti.

Ritka példány

Az aukció másik kiemelt tétele a Beatles ’65 című album egy, a zenekar tagjai által dedikált példánya, amely a becslések szerint akár 300 ezer dollárt (66 millió forint) is hozhat tulajdonosának. Az aukciós ház szerint a “Beatlemania” 1964-es kitörése után nagyon ritkák az aláírt példányok.

Szintén kalapács alá kerül Jimi Hendrix Sears Silvertone márkájú elektromos gitárja, melynek leütési ára akár 100 ezer dollár (22 millió forint) is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik