Kultúra

Elhagyja Szegedet Székhelyi József

Több mint tíz év után elköltözik a Tisza-partról a színművész, aki a Délmagyarnak nemcsak a miértről, de Orbán Viktorról is beszélt.

Úgy döntöttem, elhagyom a várost. Eladtam az újszegedi házamat, ami különösen azért fájdalmas, mert a kislányom, Sára Anna szülői háza – mondta Székhelyi József a Délmagyarnak adott interjújában. A Szegedi Nemzeti Színház volt igazgatója többek között azért hagyja el a Tisza partját, mert belefáradt az ingázásba. Székhelyi ugyanis a fővárosi Madách Színházban 4 produkcióban is színpadra lép, és egyéb munkák is kötik a fővároshoz.

Szegedet öreg szerelmesként továbbra is imádom, de be kell látnom: sem fizikailag, sem anyagilag nem vállalható tovább az ingázás – fogalmazott Székhelyi.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

A költözés másik okaként azt hozta fel, hogy az elmúlt években szinte persona non gratává vált a szegedi színházban, amit nehezen viselt.

A tűz játszik Orbán Viktorral

Míg Székhelyi Józsefet színművészként még ellenlábasai is elismerik, színidirektori tevékenysége és különösen liberális közéleti megnyilvánulásai szélsőséges érzelmeket váltottak ki a szegediekből: imádták vagy elutasították – írja a lap.

Karakteres véleményét ma sem rejti véka alá: “Magyarország összement az agymosásban. A Fidesz megnyerte a választást, és elveszíti az országot” – fogalmazott, hozzátéve: „A látszat az, hogy Orbán Viktor játszik a tűzzel, de a valóság ennél szomorúbb: a tűz játszik Orbán Viktorral. Félek, hogy erre rámegy az ország!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik