Kultúra

4500 autó lett a tévésorozat áldozata

A Cobra 11 című televíziós sorozat eddigi 260 epizódjában ennyi kocsit törtek össze, köztük egy 9 millió eurót érő Maybach Fulda Exelerót - közölte az RTL német tévécsatorna abból az alkalomból, hogy csütörtökön adásba kerül a 18 éve futó akciódús krimi 24. szériájának első része.

A nézők kedvéért ripityára tört luxusmodellek között nevezte meg a tévécsatorna a Lamborghini Gallardót, a Maserati GT-t, a Porsche Panamerát, az Audi R8-at, a Porsche 917-et és a Ford GT40-et. Az összetört autók összértékét nem árulták el – számolt be az MTI.

A látványos karambolokat a legkülönbözőbb kameraállásokból filmezik, akár 16 kamerával is, amelyeket ütés- és tűzálló dobozok védelmeznek az ütközések közben.

A 261. részben Vinzenz Kiefer személyében ismét új társat kap a sikersorozat állandó szereplője, a 47 éves, török származású Erdogan Atalay (Semir Gerkhan), aki gyakorlatilag a kezdetektől jelen van.

Mint az RTL kedden közölte, egyelőre nem tudják megjósolni, hogy meddig fut még a sorozat. Bár a nézettség csökkenőben van, a kölni autópálya-rendőrség egyik őrsének munkáját bemutató akciósorozatnak még mindig sok a nézője és terebélyes a rajongói tábora.

A csatornánál elmondták, hogy a két főszereplőt alakító színészek maguk döntik el, hogy meddig maradnak autópálya-rendőrök. A török Atalay kijelentette, hogy amíg a nézők örömüket lelik benne, ő hű marad a Cobra 11-hez.
Csak az action concept nevű düsseldorfi produkciós cégnél százan dolgoznak a sorozaton, amelyet a világ 120 országába adtak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik