Kultúra

Az Ozzy mellett is bizonyító gitárzseni a FEZEN-en

A világ egyik legjobb rock - metál gitárosat, az Ozzy mellett is játszó, GUS G-t is láthatjuk majd Székesfehérváron, a FEZEN Fesztiválon. A jó mellé sajnos egy rossz hír is, az EXODUS lemondta Európai turnéját.

10 évesen gitárt fogott a kezébe, Doors, Metallica, Black Sabbath dalokat kezdett gyakorolni, és a tükör előtt valódi gitárhősnek képzelhette magát.

Sok-sok embernek kezdődött így az élete. A különbség GUS G. és sok millió társa között az, hogy ő valóban gitárhős lett. 18 évesen Görögországból az Egyesült Államokba repült, hogy a rock and roll szülőföldjén tanuljon meg mindent a gitárról és a zenéről. Az elmúlt évtizedet azzal töltötte, hogy csendben megerősítse helyét a metál most uralkodó gitárvirtuózai között. Játszott több mint egy tucat stúdióalbumon, és végigturnézta a világot olyan bandákkal, mint például az Arch Enemy, a Dream Evil vagy saját zenekara a Firewind. És az elmúlt évek egyik csúcspontjaként, 2009-ben Ozzy Osbourne személyesen választotta ki szóló projektjének gitárosi posztjára. A legutóbbi Ozzy szólólemez, a Scream már GUS G-vel közösen készült.

És most, 2014-ben, a villámkezű gitárzseni újabb mérföldkőhöz ért, március 17-én megjelent első szólóalbuma “I Am The Fire” címmel. Klasszikus hard-rock, metál album született GUS G. kezei alatt, zenésztársait többek között az Arch Enemyből, a Megadeath és a Mr. Bigből válogatta. A Görögországban és Los Angelesben rögzített album keverési munkálatait pedig az Anthrax-szal, a Stone Sourral és a Steel Pantherrel is dolgozó Jay Ruston végezte. GUS G. egy igazi gitárhős és ezt most Nektek is bebizonyítja a FEZEN Fesztiválon. Igazi ínyencség lesz augusztus elsejei koncertje.

Az Exodus lemondta

Az Exodus váratlanul lemondta egész európai turnéját, így a FEZEN-en se láthatjátok őket.

“Sajnáljuk! Amint megkapjuk a zenekar indoklását, természetesen közzétesszük, és közben nagy erőkkel keressük a “helyettest”, remélhetőleg hamarosan bejelenthetjük, hogy ki játszik az Exodus visszalépésével megüresedett helyen” – írták közleményükben a szervezők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik