Belföld

FEZEN 2014 – Az első nevek

fezen(1)(960x640).jpg (fezen, )
fezen(1)(960x640).jpg (fezen, )

A FEZEN 2014-ben visszavonhatatlanul nagykorúvá érik és 18. alkalommal mutatja meg, miért is szerepel a Fehérvári Zenei Napok lassan két évtizede nagybetűvel a fesztiválnaptárunkban.

Dallamosság, lázadás, energia – kezdődhetne így akár a Skid Row, akár az Ignite jellemzése, de a legfontosabb,hogy mindketten fellépnek a FEZEN fesztiválon.

Skid Row

Egyike a kilencvenes évek grunge-divatját megelőző utolsó, kereskedelmileg is sikeres amerikai heavy metal-együtteseknek. A zenekart 1986-ban alapította a basszusgitáros Rachel Bolan (James Southworth) és Dave „The Snake” Sabo (David Michael Sabo), akik egy lemezboltban ismerték meg egymást. Snake gyermekkori barátja, Jon Bon Jovi révén került be először a Bon Joviba, majd Rachel Bolan-nel megalapították saját zenekarukat, a Skid Row-t.

2007 és 2011 után ismét a FEZEN-en az IGNITE

Pár évig takaréklángon működött az egyik legismertebb kaliforniai dallamos hardcore csapat, amíg Téglás Zoli a Pennywise-ban segített ki, de most ismét gőzerővel dolgoznak egy vadonatúj albumon. Áprilisra el is készül az új korong, aminek címe még nem ismert, de a magyarországi bemutató helye és időpontja igen: augusztus elseje, FEZEN fesztivál, Székesfehérvár.

A TARJA TURUNEN, EXODUS és az OSSIAN is fellép a fesztivál csütörtöki napján, a nagyszínpadon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik