Kultúra

Budapestre hozzák a kijevi poklot

Hét magyar fotós több mint 70 fényképén keresztül idézi fel az egy hónappal ezelőtti kijevi eseményeket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, Forrongó Kijev - a szomszédos főváros magyar fotóriporterek szemével című minikiállítása péntektől vasárnapig - számolt be az MTI.

Szinte soha nem láthatók együtt a különböző sajtótermékekben egy témában megjelent fotók, nincs olyan felület, ahol ezeket meg lehetne mutatni, pedig így vélhetően többet meg lehet tudni egy eseményről, mint csupán az egyik fotós képeiből – mondta az ingyenesen látogatható kiállítás koncepciójáról annak szerkesztője, Virágvölgyi István, az MTI Fotószerkesztőségének vezetője.

Hozzátette: most ritka alkalom nyílik arra, hogy a közönség egy rögtönzött minitárlaton a hazai médiumokban megjelenő fotókat egy helyen nézhesse meg, és így első kézből, a kint dolgozó magyar fotóriporterek képeinek segítségével komplexebb képet alkothasson a szomszédos országban zajlott forradalmi eseményekről.


Fotó: MTI / Beliczay László

A Capa Központ projektgalériájának éppen az a célja, hogy ott kurrens témákat feldolgozó minitárlatok is megjelenjenek, hiszen az intézmény nem csupán múzeumként, de élő kortárs művészeti központként kíván működni – jegyezte meg Virágvölgyi István. A közönség Beliczay László (MTI/MTVA), Bielik István (Népszava), Földes András (Index.hu), Hajdú D. András (Origo.hu), Hirling Bálint (Vs.hu), Szabó Balázs (Heti Válasz) és Végh László (Magyar Nemzet Magazin) több mint 70 felvételével találkozhat nagyításban, illetve kivetítve. A vasárnapig nyitva tartó minitárlat a március 28-tól látható Magyar Sajtófotó Kiállítás felvezető programja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik