Kultúra

Itt vannak a legfrissebb részletek az új Star Wars-filmről

Harminc évvel A jedi visszatér után veszi fel a fonalát J. J. Abrams rendező.

A Disney 2012-ben vásárolta meg az űreposzt gyártó Lucasfilmet, és szinte azonnal bejelentette, hogy további három új filmmel gazdagítja a Star Wars-univerzumot.

A robot visszatér

Bob Iger, a Walt Disney filmvállat főnöke a cég részvényeseinek éves találkozóján az új film szereposztásával kapcsolatban csak annyit mondott, hogy lesz néhány ismerős arc és egy csapat fiatal is fontos szerephez jut, emellett azt is hozzáfűzte, hogy a nézők megint találkoznak majd R2D2 robottal.

Pár jótanács a rendezőnek, hogy ne kövesse el a korábbi folytatás hibáit

A Star Wars hivatalos honlapja hétfőn közölte, hogy a forgatás májusban kezdődik a Pinewood stúdióban.

Korábban fölmerült, hogy Harrison Ford és Carrie Fisher is visszatérhet, és az új filmcsillagok közül az idén Oscar-díjjal elismert Lupita Nyong’o neve is előkerült egy lehetséges szereplőgárdában, de ezeket a találgatásokat egyelőre nem erősítette meg a Disney.

Jövő év karácsonya előtt érkezik

A jedi visszatér az 1977 és 1983 között bemutatott első Star Wars-trilógia utolsó darabja volt. Mivel a később elkészült második trilógia története valójában előzmény, és az epizódok a történet időrendje szerint kaptak számozást, A jedi visszatér a Star Wars VI. rész címen szerepel. A VII. rész a tervek szerint 2015. december 18-án kerül a mozikba.

A George Lucas által alkotott hat Star Wars-film összesen 4,4 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte a jegyeladásokból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik