Kultúra

Még egy darabig a rácsok mögött marad Chris Brown

Chris Brown Grammy-díjas amerikai énekesnek legalább április közepéig börtönben kell maradnia egy héten született bírósági döntés értelmében: az illetékes Los Angeles-i bíró ugyanis aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a fiatal előadó képtelen távol maradni a bajtól.

A 24 éves énekest múlt pénteken tartóztatták le, miután elbocsátották egy malibui rehabilitációs központból, ahol dühkitörései, pszichoaktív szerek használata és bipoláris zavarral összefüggő problémák miatt kezelték.

A kicsapással Brown megsértette a bíróság által elrendelt kezelésének feltételeit. Az énekesnek egykori barátnője, Rihanna barbadosi énekesnő 2009-ben való bántalmazása miatt kellett részt vennie a kezelésen. A próbaidő megsértése miatti meghallgatást április 23-ára tűzték ki, ám a dolgot bonyolítja, hogy a fiatal énekesnek április 17-én is bíróság elé kellene állnia Washingtonban, egy másik ügyben.

Brownt a rehabilitációs központ négy házi szabályának megsértése miatt bocsátották el az intézményből. Az énekes “illetlenül” érintette meg egy női páciens könyökét, kezdetben visszautasította a drogtesztet, provokatív közleményt adott ki és az egyik csoportos kezelésen azt mondta: “jól bánok a fegyverekkel és a késekkel”.

Az ítélet kiszabását megelőzősen James Brandlin, az ügyben eljáró Los Angeles-i bíró aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Brown képtelen távol maradni a bajtól. A letartóztatása miatt az énekes új, a 20 éves Nickelodeon-sztárral, Ariana Grandéval közös duettjének megjelentetését is elnapolták – közölte a Twitter mikroblogportálon Mark Geragos, Brown ügyvédje.

A fiatal sztárt 2009-ben öt év próbaidőre és közösségi munkára ítélték, valamint kötelezték rá, hogy a családon belüli erőszakkal foglalkozó tanácsadáson vegyen részt, miután bántalmazta Rihannát Los Angelesben. A rhythm & blues sztár azóta többször is állt bíróság előtt, mivel nem teljesítette maradéktalanul a próbára bocsátásának feltételeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik