Kultúra

Amikor először ünnepelt a város szabadon

Kerekasztal-beszélgetés az Emlékpontban.

Folytatódik az Emlékpont Rendszerváltó portrék – rendszerváltó mondatok című előadássorozata. Ezúttal az első, szabadon megünnepelt hódmezővásárhelyi március 15-e emlékeit idézik fel az akkori szervezők.

1989-ben az állampárt üres, és érdektelenségbe hajló hivatalos megemlékezésével szemben a Magyar Demokrata Fórum helyi szervezete a Petőfi szobornál rendezett ünnepséget az 1848–49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. A történelmi eseményeket Dr. Grezsa Ferenc, Dr. Kószó Péter és Dr. Kozma Huba, az első szabadon választott parlament képviselői, valamint Dr. Grezsa István, az egykori MDF alapítója tárják a közönség elé – olvasható a múzeum programajánlójában.

A március 13-ára tervezett kerekasztal-beszélgetést Mészáros Tamás, az Emlékpont történésze vezeti le. Kezdés délután öt órakor.

A sorozat előző, nyitó előadásán Pozsgay Imre és Lázár János beszélgetett a korszak poltikai viszonyairól, a volt  államminiszter híres ’89-es rádióbeszédéről és az azt követő vásárhelyi látogatásáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik