Kultúra

Meghalt Hacser Józsa

A Blikk információi szerint a Jászai Mari-díjas színésznő holttestét kedden találták meg Balaton-parti házában.

A Szomszédok korábbi sztárja az utóbbi években teljesen elzárkózott a nyilvánosság elől. A színésznőről egykori kollégái sem igen hallottak már azóta, hogy visszavonult a soproni Petőfi Színházból. Filmen utoljára az Üvegtigris második részében vállalt egy rövid szerepet. Visszavonulása óta Siófokon élt, de már a házát is ritkán hagyta el.


Fotó: Story / Best archívum

Hacser Józsa 1956 és 1993 között a Jókai Színház, majd a Thália Színház, illetve az Arizona Színház,1994-től a soproni Petőfi Színház tagja volt. Groteszk, humoros alakok, valamint drámai szerepek megformálásával tűnt ki, például a Szomszédok állandóan ittas, de szerethető figurájaként láthatták a nézők.

Hacser Józsa idén lett volna 83 éves. Kispesten született 1931. április 4 –én. A Wikipédia szerint szegénységben nőtt fel egy apró pincelakásban, a Baross utca 108-ban. Édesanyja nyomdásznő, édesapja ezüstműves volt. 17 évesen vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Kétszeres Jászai Mari-díjas volt, de 1989-ben Aase-díjjal, 1995-ben pedig a Magyar Köztársaság Érdemrend kiskeresztjével is kitüntették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik