Kultúra

Fel lehet menni a Dóm tornyába

A Szegedi Dóm ismételten toronynyitással vár minden érdeklődőt.

Március 8-án (szombat) toronynyitással várnak minden érdeklődőt a Szegedi Dóm város felőli tornyába. Aki szeretné Szeged panorámáját megcsodálni a Fogadalmi templom tornyából, az ne hagyja ki.

A toronykilátót március 8-án 11.00 órától 16.00 óráig tartják nyitva. Aki szeretne felmenni és megcsodálni a várost, az 800,- Ft adomány ellenében teheti meg. 0-6 éves korig a program ingyenes. Az eseményen gyerekek csak szülői kísérettel vehetnek részt és mehetnek fel a toronyba.

A Dóm kupolája – közelről

A Dóm hamarosan megkezdődő felújítása előtt  lesz egy utolsó lehetőség megtekinteni a kupolát, méghozzá közelről.

A kupola megtekintésére március 8-án, szombaton van lehetőség, kizárólag szervezett csoportokban a következő időpontokban:

2014. március 8. 12.00
2014. március 8. 13.00
2014. március 8. 14.00
2014. március 8. 15.00

Az egyes csoportok a Dómplébánia munkatársainak vezetésével indulnak. Egy csoportba maximum 12 fő jelentkezését tudják fogadni. A kupola-túra részvételi díja 2 000 Ft/fő, amely a helyszínen fizetendő. A befolyt összeget plébánia hittanos gyermekeinek nyári táborozására fogják fordítani.

Gyülekező a meghirdetett időpont előtt 5 perccel a templomtérben a kupola alatt. Érkezzenek pontosan, mert a későket nem tudják megvárni, így ők lemaradnak.

Jelentkezni kizárólag emailen lehet a program@szegedidom.hu email címre írott levélben, melyben a választott időpontot is kérik megjelölni. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadják és az érvényes regisztrációkat minden esetben válaszlevélben visszaigazolják.

Egyéb fontos tudnivalók:

-A kupola-túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

-A túra során a vezető munkatárs utasításait be kell tartani.

-A max. 12 fős csoport az adott időpontban együtt megy fel a kupolába és együtt is jön le, egyénileg a kupola nem látogatható.

-A kupolában a fotózás megengedett.

-A túrára csak 14. életévüket betöltött személyek jelentkezését fogadják el. 14 éves életkor alatt szülői felügyelettel sem engedélyezett a látogatás.

-A kupola a templom (meglehetősen poros) padlásterén keresztül közelíthető meg, helyenként járópallókon keresztül. Így kérik, hogy a túrához ennek megfelelő öltözetet és lábbelit válasszanak.

-Kérik, hogy aki tart a magasságtól, tériszonnyal küzd, ne jelentkezzen a kupola-túrára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik