Kultúra

A Google-nél már nyert DiCaprio

Bár az Oscar-szobrok csak vasárnap találnak gazdára Hollywoodban, a Google statisztikájából az utóbbi három hónap kereséseit összegezve Leonardo DiCaprio és A Wall Street farkasa című Martin Scorsese-film került ki győztesen.

A legjobb film Oscar-díjára jelölt kilenc alkotás közül Scorsese munkáját írták be világszerte a legtöbben a technikai óriás keresőablakába. A Leonardo DiCaprio főszereplésével forgatott, vitát kavart brókertörténet mögött lemaradt a díjszezon nagy esélyesei között emlegetett Amerikai botrány, Gravitáció és a 12 év rabszolgaság is.

Ezek után talán nem meglepő, hogy a legjobb színész kategória mezőnyéből az alakításáért a Gloden Globe-díjat már átvevő DiCaprióra kerestek rá a legtöbben. A rendezők közül pedig Scorsese nyerte a “keresőpárbajt”.

A Google-népszerűség tekintetében a legjobb színésznő kategóriából a Gravitáció sztárja, Sandra Bullock emelkedett ki, nyomában Amy Adams, az Amerikai botrány főszereplője végzett.

A Google nem közölte, hogy az egyes filmekre, színészekre vagy rendezőkre összesen hányan kerestek rá az elmúlt három hónapban.

Az idei Oscar-díjakat március 2-án, vasárnap osztják ki. A jelöltek teljes listáját itt találja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik