Kultúra

Liptai Claudiát és Gundel Takács Gábort választották a legjobbnak

Megalapították a Magyar Televíziós Újságírók Díját. Kilenc hazai médium, többek közt a Hír24 is csatlakozott a döntnökökhöz.

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, kilenc hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Magyar Televíziós Újságírók Díját idén január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket.

„Örülnénk, ha a nézettségi adatok mellett a szakmai visszajelzés is egyre jobban befolyásolná a magyar televíziózás irányát. Hosszú távon ezt szeretnénk elérni ezzel a díjjal” – mondta Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője.

Idén a 2013-ban képernyőre került, szórakoztató jellegű, hazai gyártású műsorokat és azok házigazdáit értékelték, hat kategóriában. Az alapítók jövőre a kategóriák bővítését tervezik, és arra készülnek, hogy a 2014-es elismeréseket hivatalos díjátadó ceremónia keretében adják majd át.

2013 legjobbjai:

Nagyszabású showműsor: Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő: Maradj talpon! (M1)

Magyar sorozat: Társas játék (HBO)

Stand-up comedy vagy talk show: Showder Klub (RTL Klub)

Műsorvezető (nő): Liptai Claudia (TV2)

Műsorvezető (férfi): Gundel Takács Gábor (M1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik