Kultúra

Várják a leendő elsősöket

Iskolanyitogató foglalkozásokat szerveznek nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek a város általános iskoláiban.

Rengeteg intézmény vesz részt idén az Iskolanyitogató programba, lesz aki sport- és kézműves foglalkozásokkal, farsangi mulatsággal, tájékozódási játékkal várja az óvodásokat, máshol nyílt órákat és szülői fórumot szerveznek.

Lássuk, a részletes programot:

Február 18-a, kedd

István Király Általános Iskolában, 16.00 órától: A nagycsoportos óvodások játékos akadályversenyeken vehetnek részt.

Vasvári Pál Általános Iskolában, 16.30 órakor: „Itt a farsang, áll a bál” című program, ahol álarcot készíthetnek a kicsik.

Hétvezér Általános Iskolában 16:30-tól: A leendő első osztályosok szülei betekintést nyerhetnek az iskola pedagógiai munkájába. A gyermekek a tanító nénikkel ismerkedve az „Erre gyere, ne menj arra…” elnevezésű játékos foglalkozáson tájékozódási játék keretében ismerkedhetnek meg az iskola épületével és taneszközeivel.

Tóvárosi Általános Iskola 16:30-tól: SULIKÓSTOLGATÓ program. Az iskola tornatermében játékos foglalkozáson vehetnek részt a nagycsoportos óvodások.

Február 19-e, szerda

A Táncsics Mihály Általános Iskola 4. osztályaiban Nyílt tanítási órákra várják az óvodásokat, reggel 08.00 és 10.00 óra között.

Vízivárosi Általános Iskolában, 17.00 órakor: A „Vízisuli” iskolanyitogató fogalkozássorozat keretében báli forgatag, néptánc, játék és mulatság lesz.

Február 20-án, csütörtökön

Széna Téri Általános Iskolában, 16.30 órakor: kezdődik a szülői fórum. A nagycsoportos óvodások szüleinek szóló iskolanyitogató rendezvényen a szülők szakember vezetésével, a tanító nénik közreműködésével kaphatnak választ felmerülő kérdéseikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik