Kultúra

Karinthy közelebb, mint gondolná!

karinthy (karinthy, )
karinthy (karinthy, )

Február 24-én kedvezményes buszjáratot indítanak Budapestről a Tanár úr kérem, minden másképpen van! című előadásra.

Ahogy az életben, úgy a színházban is sokszor az történik, hogy nem az történik, amire számítottunk. Minden másképpen van. És végül mégis mindig rádöbbenünk, hogy ez így van jól. A Tanár úr kérem, minden másképpen van! ízig-vérig modern, formabontó, merész előadás: kultpunk-operett, amely Karinthy Frigyes életművét és életét rockzenével, sok improvizációval hozza közelebb a nyitott elméjű, mondanivalóra, magyar kultúrtörténetre és Karinthy világszinten műfajteremtő groteszkjére éhes fiatalság számára.

Az előadás az írózseni közkedvelt műveit is érintve merít a kevésbé ismert, de épp annyira zseniális esszéiből, filozofikus írásaiból, drámai jeleneteiből, így a néző betekintést nyer a két világháború közti időszak kulturális, politikai, közéleti problémáiba – és persze Karinthy Frigyes életébe. Közben dübörög a minden ízében modern punk- és rockzene, ami abszurd humorral, Karinthy filozofikus gondolataival sodró lendületet ad a kétszer egy órás, szókimondó előadásnak.

A januári nagy érdeklődésre való tekintettel a Vörösmarty Színház a február 24-én (hétfőn) 19.00 órakor kezdődő Tanár úr kérem, minden másképpen van! előadásra is biztosítja a budapesti nézők oda-vissza történő utaztatását a jegyáron felüli jelképes 50 forintos összegért.

A részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik