Kultúra
Kolbasz(2)(2)(960x640).jpg (Kolbász)

A Balaton egyik legnagyobb téli programja

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2014. 01. 22. 11:38

Látogasson el a Fonyódi Kolbászfesztiválra, és nézze meg a Balaton téli hangulatát, mely legalább annyira érdekes mint a nyári.

Február 7-9 között kiváló kulináris élményekkel várja az ínyenceket a Fonyódi Városi Sportcsarnokban ez a gasztronómiai és kulturális rendezvény. A vendégeket különféle hagyományos és különleges, frissen készült kolbászok, szalámik  várják, az elengedhetetlen pálinka is terítékre kerül.

A program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc és népzenei bemutatók, utcabál, operett műsor és koncertek garantálják. Lesznek gasztronómiai versenyszámok is, mint a házikolbász verseny, a házipálinka verseny, a háziszalámi verseny és a kolbásztöltő verseny.

A legjobb magyar kézművesek portékái a termelői piacon

Sajtkülönlegességek, szürke marha, mangalica termékek, balatoni borok békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket.

Kolbászt a helyszínen vásárolható bon ellenében ehet

A bon kapható lesz a verseny ideje alatt, a helyszínen. A bon tartalmaz egy adag sült kolbászt, mustárt, kenyeret, valamint a csapatoknál leadva a közönségszavazásra egy érvényes szavazatot. Egy személy korlátlan számú bon megvásárlásával is hozzájárulhat kedvenc csapata győzelméhez, amely az idei évben is egy hétvége a sellyei termálfürdőben, szállással és korlátlan fürdőhasználattal a közönségdíjas csapat részére.

A részletes programot itt találja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.