Kultúra

Grecsó Krisztián Vácon

24.hu
24.hu

2014. 01. 15. 18:04

Az Irodalmi Szalonba január 17-én, pénteken este várják a népszerű írót.

Korábban a témában:

Volt a Nők Lapja vezető szerkesztője, rendszeresen ír az Élet és Irodalomba, a Népszabadságba, vagy éppen a Vasárnapi Hírekbe – ahol ezek a sorok is megjelentek:

Ausztriában korzóztam a napokban, lassú, őszi nap fogadott, a tőkéken már piroslottak a szőlőlevelek, a Rozália hegyei reggel ködben úsztak – és én sajnáltam, hogy haza kell indulnom. Arra gondoltam, amit a szálloda pincére mondott az este. Hogy ő már megszokta a békét. Az ő idegei túl gyöngék Magyarországhoz. Nem bírná az örökös haragot és szorongást a szíve. Az egyik pincér mondta, de mondhatta volna bármelyik: a hotelben minden dolgozó magyar volt. A teljes személyzetben összesen két osztrák. Azok is csak a nappali műszakban. Szinte minden benzinkutas, takarító, szaki hazánk fia. Nem bántják egymást, munka van, élet van, lomha, rendes hétköznapok. Megbecsülik magukat, megbecsülik őket.”

Matkovich Ilona vehette át a Paul Lendvai-díjat 2013-ban a Magyar Narancs című hetilapban Ragadozó életmód címmel megjelent cikkéért.

Mellette mindenki elfér

Tolerancia, elfogadás, szeretet és hazaszeretet, no meg a családok és kisközösségek bugyrai – vélhetően ezek a témák kerülnek terítékre a pénteki találkozón, ahol az egyik legkiválóbb hazai tényfeltáró újságíró, maga is író: Matkovich Ilona faggatja majd az egyik legkiválóbb jelenkori írónkat. Grecsó 2001-ben a Pletykaanyuval robban be a hazai irodalmi életbe, májusban jelenik majd meg új regénye – ígéri saját facebook oldalán. Közben pedig járja az országot, hol így, beszélgetve, hol meg zenésztársakkal, köztük Dés Lászlóval és Andrással. Szóval szereti a jó társaságot. Várja a váciakat is pénteken 18 órakor az I. Géza Király Közgazdasági szakközépiskola aulájában (Géza király tér 8.).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

NEW YORK, NY - DECEMBER 09: People carry signs addressing the issue of sexual harassment at a #MeToo rally outside of Trump International Hotel on December 9, 2017 in New York City.   Stephanie Keith/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.