Kultúra

Újra kinyitottak a múzeumok

Frankó Máté
Frankó Máté

2014. 01. 08. 13:24

Kortárs alkotások, fazekas remekek, festmények és plasztikák a vásárhelyi kiállítóhelyeken.

A téli szünet után a héten újra kinyitottak a város múzeumai és kiállítóhelyei.

Cérnák és kártyák

Basa Anikó: Térképzelet (térinstalláció)Basa Anikó: Térképzelet (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

Tornyai János Múzeum többek közt Basa Anikó képzőművész önálló kiállításával várja az érdeklődőket A 2012-es Vásárhelyi Őszi Tárlat nívódíjas művésze damilokból, cérnacsomókból és kártyalapokból készült térplasztikákat és hagyományos módszerekkel festett alkotásokat mutat be a közönségnek. A kiállítás február 9-ig lesz látható.

Vásárhely és a fazekasság

Vékony Sánor munka közben. (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

A Tornyai-múzeum bejáratánál Vékony Sándor fazekas mester munkássága előtt tisztelegnek, egy az iparművész kiemelkedő alkotásait bemutató kamaratárlattal. Vékony Sándor jelentősége abban mutatkozik meg, hogy ő volt az első, aki felismerte a hajdani tálasok munkáinak szépségét, formakincsük, motívumviláguk megőrzésének fontosságát.

Műtermi jegyzetek

Zoltai Attila alkotásai körében (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

Zoltai Attila festőművész több mint harminc festménye és közel kéttucatnyi plasztikája került kiállításra az Emlékpont múzeumban. A festő-tanár sokszor humoros, ugyanakkor gondolatébresztő alkotásain keresztül betekintést enged sokoldalú művészi gondolatvilágába, világnézetébe. A tárlat vasárnap délután három órakor egy rendhagyó tárlatvezetéssel és zenés performansszal zárul.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.