Kultúra

Újra kinyitottak a múzeumok

Frankó Máté

2014. 01. 08. 13:24

Kortárs alkotások, fazekas remekek, festmények és plasztikák a vásárhelyi kiállítóhelyeken.

A téli szünet után a héten újra kinyitottak a város múzeumai és kiállítóhelyei.

Cérnák és kártyák

Basa Anikó: Térképzelet (térinstalláció)Basa Anikó: Térképzelet (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

Tornyai János Múzeum többek közt Basa Anikó képzőművész önálló kiállításával várja az érdeklődőket A 2012-es Vásárhelyi Őszi Tárlat nívódíjas művésze damilokból, cérnacsomókból és kártyalapokból készült térplasztikákat és hagyományos módszerekkel festett alkotásokat mutat be a közönségnek. A kiállítás február 9-ig lesz látható.

Vásárhely és a fazekasság

Vékony Sánor munka közben. (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

A Tornyai-múzeum bejáratánál Vékony Sándor fazekas mester munkássága előtt tisztelegnek, egy az iparművész kiemelkedő alkotásait bemutató kamaratárlattal. Vékony Sándor jelentősége abban mutatkozik meg, hogy ő volt az első, aki felismerte a hajdani tálasok munkáinak szépségét, formakincsük, motívumviláguk megőrzésének fontosságát.

Műtermi jegyzetek

Zoltai Attila alkotásai körében (Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ)

Zoltai Attila festőművész több mint harminc festménye és közel kéttucatnyi plasztikája került kiállításra az Emlékpont múzeumban. A festő-tanár sokszor humoros, ugyanakkor gondolatébresztő alkotásain keresztül betekintést enged sokoldalú művészi gondolatvilágába, világnézetébe. A tárlat vasárnap délután három órakor egy rendhagyó tárlatvezetéssel és zenés performansszal zárul.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.