Kultúra

Lovakon szaltóznak a magyarok

Veszélyes produkciókkal készülnek a hazai művészek a csütörtökön kezdődő budapesti cirkuszfesztiválra. Egy picit mutatunk belőle.

A cirkuszvilág egyik legrangosabb fesztiválja kétévente látható a Fővárosi Nagycirkuszban: az idén január 9-e és 13-a között.

A négynapos rendezvény nemzetközi díjas produkcióit a leghíresebb cirkuszok igazgatói és ügynökök serege figyeli, díjazza majd. A zsűri elnöke Fredi Knie, a svájci Nemzeti Cirkusz igazgatója.

A magyarok

Simet László, kötéltáncos lélegzetelállító műsorral készül. Egy szovjet rajzfilm ihlette mozgó, óriás szerkezeten fog egyensúlyozni. Feleségével együtt kockáztatja az életét. A biztosítás nem az ő műfaja.
A Fehérvár 24-nek adott interjúban elmondta, hogy – több évtized után – először három évvel ezelőtt egy céges bulin biztosíttatta be magát, de nem ő, hanem a rendezvényszervezők félelme miatt, anélkül nem engedték a műsort. És így volt ez a 2012-es londoni olimpián, majd paraolimpián is.

Nem kevésbé izgalmas lovas akrobatáink műsora sem. Richter József cirkuszigazgató, aki maga is lovakon, elefántokon szaltózva élte az életét, a próbán a fiáért izgul.

És a többiek

A külföldi felhozatal is igen figyelemreméltó. A kubai trapéz-csoport látványa önmagában is izgató, és ahogy röpködnek az mámorító.

A rendezvény január 13-án a hagyományoknak megfelelően látványos gálaműsorral zárul, ekkor rendezik az ünnepélyes díjkiosztót is.

http://fehervar.24.hu/fehervar/2014/01/03/kotelen-es-magasan/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik