Kultúra

Lovagi torna a Palotaházban

Német nemzetiségi bemutatók, adventi vásár és hétvégi programok Visegrádon.

A magyarországi nemzetiségek napján, december 18-án, szerdán 16 órától a Plintenburg Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésével bemutatót tartanak a visegrádi nemzetiségi kultúrcsoportok a település mozijában. A műsor után a közönséget megvendégelik a szervezők. Ezt megelőzően, délelőtt 10 órától a Maszk Bábszínház betlehemes előadását tekinthetik meg a gyermekek.

Szimbola együttes:

Farkas Enikő: ének, furulya

Fagyas Róbert: gitár, koboz, duda, ének

Koller Péter: cajon, darbuka, csörgődobok, ének

Magula Tamás: basszusgitár

Papp Gábor: melodika, zongora, gitár

Szombat

A Visegrád és Környéke Turisztikai és Marketing Egyesület pedig adventi kézműves vásárt rendez a városban sok-sok programmal. A vásáron a helyi és környékbeli kézművesek portékáiból válogathatnak december 21-én és 22-én. Szombaton 16.00 órától a Szent György Lovagrend lovagitorna-bemutatója kápáztatja el a közönséget, fél órával később pedig a Champagne Christmas trió koncertje kezdődik, természetesen az adventi vásár hangulatának megfelelő, közkedvelt karácsonyi dallamok csendülnek fel.

Vasárnap

Vasárnap délután fél 4-kor a visegrádi és környékbeli fiatalokból álló Szimbola együttes lemezbemutató koncertje színezi a vásári forgatagot. A zenekar 2012 júniusában alakult Visegrádon a stílusbeli szabadság jegyében. Szeretnek különböző korokból és világrészekről származó hangszereket megszólaltatni, így elektromos basszusgitár, klasszikus gitár, cajon, vagy melodika gyakran hallható egy dalon belül a műsorban.

A visegrádi vásárra és a programokra a belépés ingyenes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik