Kultúra

Egész napos adventi programot szervez a Diáktanács

advent1 (advent)
advent1 (advent)

Kézműveskedés, adománygyűjtés, városismereti verseny és ünnepi flashmob is szerepel a programban.

Több részből álló, egész napot betöltő programsorozatot szervez Advent alkalmából a Székesfehérvári Diáktanács december 14-én, jövő szombaton. Délelőtt a Fehérvári Civil Központba várják a vendégeket, majd jótékonysági adománygyűjtés indul a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ javára. Délután felső tagozatosoknak és középiskolásoknak szóló városismereti versennyel folytatódik a rendezvény, majd este a Zichy színpad előtti téren karácsonyi hangulatot idéző flashmobbal ér véget a rendezvény – hangzott el a programokat ismertető sajtótájékoztatón.

Kézműves foglalkozások és teabörze

A programok délelőtt 10.00 órakor a Fehérvári Civil Központban kezdődnek a Kaptár Ifjúsági Irodával közös szervezésben. Különféle kézműves foglalkozások zajlanak, majd ünnepi zenés, énekes színpadi produkciókkal folytatódik a program. Teabörzét is tartanak különféle karácsonyi teakülönlegességekből, illetve a jó hangú Diáktanács tagok előadják a Cup Song-ot, melybe bárki bekapcsolódhat.

Mézeskalács-csereakció

A résztvevők jótékonysági adománygyűjtő akcióra indulnak a Belvárosba, ahol a tavalyi gyufaszálas csereakcióhoz hasonlóan idén a Diáktanács tagjai által készített mézeskalácsokat cserélik be különféle ajándékokra. Az adományokat még karácsony előtt eljuttatják a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjainak.

Városismereti vetélkedő

Délután a felső tagozatosoknak és középiskolásoknak szóló városismereti versennyel folytatódik az adventi program. A vetélkedő 13.30 órától a múlt héten átadott Kaptár Pont ifjúsági irodából indul. Az ötfős csapatok több helyszínt, a Vörösmarty Mihály Könyvtárat, a Bazilikát, a Nemzeti Emlékhelyet és a Prohászka ligetet érintik, ahol izgalmas, szokványosnak nem mondható feladatokat kell megoldaniuk. A versenyre december 11-ig lehet előzetesen jelentkezni a szeremybzsombor@gmail.com címen.

Flashmob

A városismereti verseny eredményhirdetése várhatóan 16.30 perckor kezdődik, majd 17.30 órától flasmobbal zárul a program a Zichy színpad előtti téren. A zenés, táncos „villámcsődületre” sok szeretettel várják a székesfehérváriakat és minden kedves érdeklődőt, hiszen a produkciók az ünnepi készülődést és a Karácsonyt idézik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik