Kultúra

Kalapács alatt Bruce Lee legendás ruhája

A legendás harcművész és színész egyik legismertebb dresszét árverezik el Hong Kongban.

A sokak által ismert sárga-fekete ruhát Bruce Lee az egyik legismertebb filmjében, a Haláljátékban. A film forgatását azonban a színész 1973-as halála miatt nem sikerült befejezni, de 1978-ban , néhány nélküle felvett jelenettel kiegészítve mégis a mozikba került a film.

A ruha egyébként annyira kultikus filmes tárggyá nőtte ki magát, hogy az overáll később Tarantino egyik Kill Bill-jében is feltűnt.

Kép: Kotaku

Az overállból összesen négy darab készült a filmhez, de ezek közül csak kettőt hordott Bruce Lee – ezeket árverezik most el, negyven évvel a színész halála után–, a másik kettőt a kaszkadőr viselte. A ruhákat az aukciósház negyvenezer dollárra becsüli, ami körülbelül nyolc és félmillió forint.

„A kezeslábasokat egy híres helyi szabó készítette, az egyik azonban tizenöt centivel rövidebb, mert a forgatás után kimosták és összement” – árulta el Ann Lee, az aukciósház vezető-helyettese.

A ruhák mellett még kalapács alá kerülnek Bruce Lee nuncsakui is kalapács alá kerülnek, illetve egy őt ábrázoló medál és több rajz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik