Kultúra

Közlekedési lámpára gyűjtenek

A váci fogyatékosokkal foglalkozó intézmények és civil szervezetek idén negyedszer rendezik meg adventi jótékonysági estjüket a Piarista Gimnázium dísztermében.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult el, hogy a fogyatékossággal élő emberek megmutathassák a város lakosságának a bennük rejlő értékeket és ők is segítséget nyújthassanak rászoruló embertársaiknak. Ezeken a jótékonysági esteken tehát nem maguknak gyűjtenek, hanem mások számára fontos célokra – olvasható a vac.hu honlapon.

Másokon segítenek

Az elmúlt években az összegyűlt adományok felhasználásával segítettek devecseri vörösiszap károsult iskolás gyermekek, váci lakásotthonban élő és rászoruló gyermekek karácsonyi ajándékozásában. Tavaly a bevétel egy részéből a váci idősek kézműves munkáihoz vettek alapanyagokat. A segítségükkel született alkotásokból november 28-án, csütörtökön este kiállításon mutatják be a legszebbeket.

Közlekedési lámpára gyűjtenek

A városi portálon a szervezők azt hozták nyilvánosságra, hogy az idei est bevételét egy közlekedési lámpa felállítására szeretnék felajánlani, hogy a Damjanich téri gyalogátkelőhely biztonságosabbá váljon. Hangsúlyozzák, hogy tisztában vannak vele: a várhatóan összegyűlő pénz nem lesz elég ennek a munkának az elvégzéséhez, de a veszélyes közlekedési csomópontra mindenképpen fel akarják hívni a figyelmet.

A jótékonysági estcsütörtökön este hatkor kezdődik a Piarista Gimnázium Dísztermében (Vác, Konstantin tér 4.). Az est fővédnökei: Dr. Beer Miklós megyéspüspök, Bábiné Szottfried Gabriella országgyűlési képviselő és Fördős Attila, Vác város polgármestere.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik