Kultúra

Elvis, Monroe és Ali jogai egy kézbe kerültek

elvis presley (elvis presley, )
elvis presley (elvis presley, )

Megvette az Elvis Presley hagyatékához fűződő szellemi tulajdont Authentic Brands Group (ABG), amely Marilyn Monroe és Muhammad Ali szellemi tulajdonát is menedzseli.

A vásárlással az Authentic Brands kezébe került az Elvis Presley Enterprises cég, amely a rock and roll egykori királyának imázsához, nevéhez fűződő engedélyezési és kereskedelmi jogokat menedzseli, az énekes dalaival, filmjeivel, televíziós és fotós megjelenéseivel kapcsolatos jogokat kezeli.

Az Elvis memphisi házából kialakított zarándokhely, Graceland üzemeltetési jogát Joel Weinshanker, a National Entertainment Collectibles Association (egy nemzetközi média- és szórakoztatóipari forgalmazó cég) alapítója vásárolta meg. A szerződés alapján az Elvis-rajongók Mekkáját az Authentic Brands, Weinshanker és az Elvis család közösen üzemelteti.

A Presley család gratulált az ABG-nek, Presley lánya, Lisa Marie Presley azonban hangsúlyozta, hogy Graceland továbbra is az ő és családja tulajdonában marad a benne lévő berendezésekkel együtt.

Az ABG menedzseli a Marilyn Monroe és Muhammad Ali szellemi tulajdonát is. A cég nem közölte, hogy mennyit fizetett az Elvis-jogokért.

Az Elvis Presley Entertainment 2012-ben arról számolt be, hogy a szerzői jogokból évente 32 millió dollár folyik be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik