Kultúra

Tina Turner már nem amerikai

tina turner (tina turner, )
tina turner (tina turner, )

Feladja amerikai állampolgárságát Tina Turner egykori amerikai rocksztár, aki régóta Svájcban él, és nemrég fel is vette az ottani állampolgárságot - értesült a Washington Post című amerikai lap.

Az újság szerint a 73 éves exénekesnő október 24-én, a berni amerikai nagykövetségen írta alá a dokumentumokat arról, hogy lemond az amerikai állampolgárságról. Lépését azzal indokolta, hogy a családi kapcsolatokon kívül már semmi sem köti őt az Egyesült Államokhoz, és a jövőben nem tervez hosszabb ott-tartózkodást.

A Washington Post szerint Tina Turner az amerikai állampolgárságról való lemondás egy “békés és egyszerű” változatát választotta, amely nem jár olyan hátrányos következményekkel például az adózás vagy különféle jogosultságok terén, mint az állampolgárság formális “megtagadása”, ami ráadásul egy bonyolult eljárás.

A rocknagyiként emlegetett afroamerikai énekesnő 2008-2009-es turnéja után búcsúzott el a színpadtól. 1995 óta él Német-Svájcban, a Zürichi-tó partján fekvő Küsnachtban, és folyékonyan beszél németül. Egy januári interjúban azt mondta, hogy nagyon boldog Svájcban, ahol otthon érzi magát, és el sem tud képzelni jobb helyet. Áprilisban megkapta a svájci állampolgárságot.

Júliusban férjhez ment 16 évvel fiatalabb partneréhez, Erwin Bach német lemezipari menedzserhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik