Szórakozás

Tina Turner svájci lesz

Az amerikai popdíva a kilencvenes évek közepén költözött az alpesi országba.

“Boldog vagyok, otthon érzem magam Svájcban. Nem is tudok jobb helyet elképzelni, ahol élhetnék” – nyilatkozta az énekesnő a Blick című svájci lap pénteki számában.

A Zürichsee-Zeitung értesülése szerint a díva már letette a vizsgát a helyi állampolgári ismeretekből. Az Anna Mae Bullock néven született 73 éves énekesnő a festői kisvárosban, Küsnachtban él a Zürichi-tó partján. Mint fogalmazott, azért szereti az országot, mert garantálja a magánélet szentségét.

A sztár, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Private Dancer, a Simply the Best, a What’s Love Got to Do With It?, 2008-2009-es turnéja után vonult vissza. Jelenleg a zürichi kanton zöld jelzésére vár, de a svájci állampolgársághoz a szövetségi hatóságok hozzájárulása is szükséges. Fél éven belül kaphatja meg az állampolgárságot.

Szóvivője elmondta, hogy az énekesnő rendezni szeretné státusát, és ha megkapja a svájci útlevelet, a Blick szerint visszaadja amerikai állampolgárságát. Erre azonban semmi sem kötelezi, a svájci törvények értelmében ugyanis több útlevele is lehet.

Az énekesnő állítólag azért költözött annak idején Svájcba – azóta megtanult németül is -, mert élettársát, Erwin Bachot, egy német lemezcég vezetőjét oda helyezték át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik