Kultúra

Még több Szellemkisvonat

Az eredetileg tervezett időpontokra minden jegy elkelt, így pótnapokat hirdetnek a Királyréti Erdei Vasút különleges járataira.

Az október 31-ére, valamint november 9-ére és 16-ára tervezett programokra elkapkodták a vonatjegyeket, de még nincs veszve minden: november 2-án és 30-án is közlekednek nézőtérként mozgó kisvonatok. Ahogyan arról a Dunakanyar24 is beszámolt, a Királyréti Erdei Vasút és a Kismarosi Ámulat Társulat közös járatán, a Szellemkisvonaton ülők egy mozgó nézőtérre szállnak fel, hiszen a vonat Királyrétig több helyszínen is megáll, ahol táncos jeleneteken keresztül bontakozik ki a rémes történet: vámpírokkal, boszorkányokkal, zombikkal, és mindenféle válogatott rémségekkel.

fotó: kisvasut.hu

Jegyvásárlás

A kisvonat fűtött kocsikkal közlekedik és a járatokon mozgáskorlátozottak is utazhatnak. Indulási időpont:17.45, a visszaérkezés 20.35 perckor várható. A jegyek személyesen a kisvasút kismarosi jegypénztárában válthatóak, de rendelhető telefonon is a pénztár nyitva tartási idejében a 06/27/375-076-os számon, vagy e-mailen: program.kiralyret@gmail.com.

Rekord az ünnepen

Hivert Gábortól, a kisvasút programfelelősétől azt is megtudtuk, hogy idén a remek időben október 23-án rekord közeli számban szállítottak utasokat. A vonatok egész nap megerősítve, 6-7-8 kocsival közlekedtek, és a meghirdetett menetrenden felül további járatokat is indítani kellett. A Királyréti Hajtánypálya 16.30 helyett 19.00-ig tartott nyitva. Délután előfordult, hogy nyolc kocsit kellett küldeni Királyrétre a turistákért, mindegyik kocsiban ötvenen férnek el. Csendes napokon egyetlen kocsi is elég.

Az előttünk álló hétvégére is felkészültek, hisz most is remek időt ígérnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik