Kultúra

Családi séták sárgában és zöldben

Királyréti erdei piknikezésre hívják a gyermekes családokat szombaton.

Berzsenyes ruhába öltözteti a Börzsöny erdeit az ősz – ilyen költőien fogalmaz az Ipoly Erdő Zrt. programra csalogató közleménye. A „Magasles” erdei sétára jelentkezők 10 órakor találkoznak a kisvasút Kismarosi induló állomásán, Királyrétről együtt sétálnak a Várhegy oldalához, a Széles mezőre. A nézelődés után jön a piknik nyárson sült szalonnával vagy virslivel, almakarikákkal és jó meleg teával.

Fotó: Poldauf Gábor

Erre a sétára inkább csak 5-6 éves kortól érdemes elindulni a gyerekekkel, de a „Bajdázó” erdei körséta a legkisebbekkel is megtehető. Ha ehhez akarnak csatlakozni, ugyancsak a 10-kor induló vonatra szálljanak fel Kismaroson, Királyrétről a Bajdázó tóhoz és vissza lehet sétálni, majd következik az erdei eszem-iszom.

Jelentkezni kell

Mindkét program fél 3 vagy fél 5 után ér véget, attól függően, ki meddig akar maradni. Ha vonattal megy a család, akkor a menetjegy, túravezetés és kaja felnőtteknek 1600 forint, gyerekeknek 1000 forint, de lehet csatlakozni Királyréten is, akkor persze kevesebbe kerül. Viszont regisztrálni kell mindenképpen a berekhelyivipolyerdo.hu címen vagy a 06-30-9322-986-os telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik