Kultúra

Rekordot döntött a Gravitáció

gravitáció (gravitáció)
gravitáció (gravitáció)

Az első vetítési hétvége után több mint 80 millió dollárt zsebelt be Sandra Bullock új filmje a jegyeladásokból.

Az új űr-thriller összesen 83 millió dollár profitot hozott a jegyeladásokból az első vetítési hétvégén, ebből 55,6 milliót tesz ki az amerikai nézők jegyvásárlása. Ezzel a nyitánnyal a Gravitáció letaszította a legjobban nyitó filmek trónjáról a 2011-es Parajelenségek 3.-at, ami akkor 52,6 millió dollárral nyitott az USA-ban.

Én személy szerint tervezem megnézni a filmet, csak egy kicsit szédülős vagyok. Fotó: Gizmodo.es

A Gravitáció azonban nem csak a pénztáraknál teljesít jól, hanem a kijáratnál is, ugyanis a filmről távozók nagyon jó véleménnyel vannak a filmről. A megkérdezett nézők 91%-a kifejezetten élvezte Sandra Bullock és George Clooney új filmjét.

A film rendezője, Alfonso Cuarón egy korábbi interjújában elmondta a több mint négy évig készülő filmről, hogy a forgatás során a ma ismert lehető legmodernebb filmes technikákat használták fel, ezzel is elősegítve a tökéletes mozi élményt. „A film minden pillanatára büszke vagyok, ugyanakkor abban is biztos vagyok, hogy nem csinálok több űrben játszódó filmet” – tette hozzá a kimerült rendező.

A film előzetese talán tud adni egy kis ízelítőt a már említett modern filmes technikákból, illetve választ kaphatunk arra is, hogy miért kíváncsiak ennyire a filmre a nézők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik