Kultúra

Először gurulnak hordók az esztergomi borhídon

Péntek délutántól vasárnap estig tart a borünnep a Kis-Duna parton.

A hazai borturizmus méltánytalanul mellőzte eddig Esztergomot – így magyarázzák az ötletgazdák, hogy miért vágtak bele a nemes nedü helyi ünnepének megszervezésébe. A Borhíd Fesztivál és Borünnep megmozgatja a Kis-Duna sétányt és környékét, a Kossuth hidat és a Mindszenty teret is ellepik a borászok és szakácsok. Mert a százféle vörös és fehér, vagy éppen rozé mellé jár néhány finom falat is, biztosa lesz sorban állás a finoman fűszerezett fiatal báránycombokért. Hogy miért épp ezért? Mert egy hónapja ezt választották a helyiek Esztergom tájételévé, Hemera Zsolt és Molnár Péter pedig most is megsüti a vendégeknek.

Lesz Budapest Bár koncert is szombat este

Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt

Koncertdömping

Valójában nehéz eldönteni, hogy min van a fő hangsúly a Borhídon: az étel-ital kínálattal akarják elkápráztatni a látogatókat, vagy azzal, hogy ezen a három napon felvonul Esztergom központjában jóformán az összes népszerű hazai zenekar.

A koncertek a Mindszenty téren felállított színpadon már péntek délután 3-kor elkezdődnek, fél 9-kor a Magna Cum Laude már a negyedik fellépő lesz. – sorolja a részleteket  Werner Fruzsina szervező. Szombaton aztán fél 2-kor indul a zene, 7-kor énekelhetjük, üvölthetjük a régi slágereket  a Budapest Bárral, s utána még fokozza a hangulatot a Belga. Vasárnapra is marad öt zenekar, a zárókoncert 8-kor a Magashegyi Undergroundé, de előtte fellép mások mellett a Supernem is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik