Belföld

„Great Zászlóshajó” horgonyzott a Dunakanyarban

Egy brit zászló színeibe öltöztetett hajón rendezett üzleti találkozót a Brit Nagykövetség Esztergomban csütörtökön, hogy elősegítse a brit-magyar üzleti kapcsolatok élénkítését a régióban.

Esztergomba érkezett csütörtökön Jonathan Knott budapesti brit nagykövet és egy brit színekbe öltöztetett hajó, melyen megbeszéléseket tartottak esztergomi vállalkozókkal a brit és magyar üzleti együttműködés fejlesztéséért.

A rendezvény házigazdája a brit nagykövet volt, a megnyitóbeszédet Tétényi Éva, Esztergom polgármestere tartotta.

Az üzleti találkozó mellett Esztergom egy másik eseménynek is helyet adott. Mivel a városban működik az egyik legjelentősebb magyarországi autógyár, valamint itt jött létre Magyarország első klasztere, a Közép-magyarországi Autóipari Klaszter, a Brit Nagykövetség Esztergomot választotta arra, hogy webináriumot (internetes telekonferenciát) rendezzen Sikeres autóipari vállalkozások Közép-Európában: tippek és tapasztalatok címmel.

Az interneten keresztül, Nagy-Britanniából bejelentkező vállalkozókat többek között Jonathan Knott brit nagykövet tájékoztatta a Magyarországon és a környező országokban fellelhető autóipari üzleti lehetőségekről, követhető üzleti modellekről.

A nagykövet mellett a brit érdeklődőknek prezentációt tartott Timothy Marton, a Deloitte tanácsadó cég partnere, Németh István, a Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetségének főtitkára, valamint Bíró Attila, a Knorr Bremse operatív igazgatója.

Forrás: UK in Hungary FB

A webinárium helyszínéül a Brit Nagykövetség az Esztergomi Bazilika Panoráma kávézóját választotta, ahonnan remek kilátás nyílik a közelben horgonyzó, brit színekkel díszített hajóra, amely így szép hátteret ad a webes konferenciához.

A „Great Zászlóshajót” a bécsi, pozsonyi és budapesti Brit Nagykövetségek közösen indították útjára azzal a céllal, hogy Ausztriában, Szlovákiában és Magyarországon egyaránt emlékezetes és különleges helyszínt biztosítson a helyi és brit cégek közötti üzleti tárgyalások, személyes és virtuális konferenciák számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik