Kultúra

Kukakultúra – avagy hogyan hasznosul a hulladék?

24.hu
24.hu

2013. 10. 02. 11:20

Mi történik a hulladékkal, miután belekerült valamelyik gyűjtőkonténerbe? Kiderül a váci cementgyár nyílt napján.

A szelektív hulladékgyűjtés már szinte mindenki számára ismert, azt viszont kevesen tudják, hogy mi történik a hulladékkal, miután belekerült valamelyik gyűjtőkonténerbe. Ezen szeretne változtatni az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség a Hulladékkezelők Nyílt Napjának megrendezésével, vagyis a KUKAkulTÚRA sorozattal, ahol az érdeklődők bepillanthatnak a szelektíven gyűjtött hulladék újrafelhasználásának útjába.

 

Kukakultúra logo (szemét, kuka, hulladékfeldolgozás, )

A rendezvény egyik helyszíne a Duna-Dráva Cement Kft. váci cementgyára, ahol a látogatók megismerhetik a cementgyártáshoz szükséges klinker előállításának feltételeit, vagyis a nyersanyagok 1450 °C fokon történő hőkezelését lehetővé tévő berendezéseket. A folyamat érdekessége, hogy a klinkertermeléshez szükséges energia egy részét a cementgyár megfelelően előkészített hulladékok elégetésével nyeri.

 

A Hulladékkezelők Nyílt Napján 2013. október 5-én 10:00-14:00 óra között látogatható a DDC váci cementgyára. A belépés ingyenes, de előzetes e-mail-es regisztrációhoz kötött, amit a valcza@duna-drava.hu e-mail címen legkésőbb 2013. október 4-ig lehet megtenni. A 10 fős csoportok óránként indulnak, a gyár a DDC által biztosított munkavédelmi felszerelésben tekinthető meg.

A váci cementgyár Fotó: MTI, H. Szabó Sándor

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.