Kultúra

Karinthy Koktél a Kársulattól

Koktél Kultúr Kársulat (Koktél Kultúr Kársulat, színtársulat, hódmezővásárhely, )
Koktél Kultúr Kársulat (Koktél Kultúr Kársulat, színtársulat, hódmezővásárhely, )

Egy modern mű után a magyar irodalom egyik nagy klasszikusának örökbecsű darabjait állítja színpadra a most szeptemberben egy éves vásárhelyi Koktél Kultúr Kársulat.

Tavaly ősszel valami meg- és előre mozdult, újjászületett a vásárhelyi színházi életben. A nyáron átadott régi-új, de legalábbis modernebb művelődési központ falai közé új, és mindenképpen modernebb társulatok és darabok költöztek. A szó legnemesebb értelmében amatőrök is színpadra álltak. Vásárhelyiek, színházbarátok.

Ekkor alakult a Koktél Kultúr Kársulat is. A színkör tagjai nem profi színészek. Legtöbbjük középiskolás diák, vagy egyetemi hallgató, de akad köztük építőmérnök, magyartanár, és táncoktató is. Mégis (vagy tán épp ezért) sikeresek és kedveltek a közönség körében. A Kársulat tagjai előző, Raymond Queneau bravúrosan újszerű, ugyanakkor humoros és közérthető „stílusgyakorlatai” után most Karinthy Frigyes munkáit viszik színpadra.

Queneau után Karinthyt visz színpadra a Kársulat. (Fotó:Koktél Kultúr Kársulat)

Az Így írtok ti, a Humoreszkek és a Tanár Úr kéremből válogattunk. Egy verses-prózai összeállítású humoros irodalmi estre készülünk, mely Karinthy zseniális iróniáját hivatott bemutatni, hogy hogyan lehet görbe tükröt mutatni a világnak – mondta el Mérnyei Ilona, a csoport művészeti vezetője, hozzátéve, bár egy igazi nagy klasszikus, kortalan és örökérvényű alkotásait dolgozzák fel, a társulat kézjegye is benne lesz a darabban, mintegy „koktélizálják” az életművet.

A premier szeptember 29-én vasárnap, este hét órától lesz a BFMK-ban.

Karinthy Koktél:

Szereplők: Mérnyei Ilona, Torma Evelin, Huszka Krisztina, Dúl Anikó, Csáki Márton, Tóth Dávid, Bálint Barbara, Rakonczai Kitti.

Rendező: Kozma Mariann

Ajánlott videó

Olvasói sztorik